Posjet vatrogascima DHZ Margecany i potpisivanje Izjave o suradnji

Prvi vikend u studenome 7 članova Društva je bilo u posjeti Slovačkoj. Posjetili su Margecany, mjesto u regiji Košice, i njihove vatrogasce DHZ Margecany, te su prisustvovali proslavi njihove 110. obljetnice. Prvi kontakti su uspostavljeni prije par godina preko društvene mreže, prvenstveno zbog skoro pa istog naziva mjesta i vatrogasnog društva. Ovom prilikom je taj kontakt podignut na višu razinu, posjetom i potpisivanjem izjave o međusobnoj suradnji. Izjava o suradnji je potpisana između Općine Margecany, DHZ Margecany i Mlady hasič Krtko te DVD-a Margečan, kojom se izražava interes za međusobnu suradnju i jačanje međunarodnih dobrih odnosa s ciljem razmjene iskustava i unapređenja kvalitete vatrogasne djelatnosti, te povećanja njezine privlačnosti za djecu, mlade i odrasle.

Proslava njihove obljetnice je započela svečanom misom u lokalnoj crkvi Sv. Margarete Antiohijske. Uslijedio je blagoslov rekonstruiranog vatrogasnog doma, a svečana ceremonija nastavljena je u kinodvorani gdje su mali vatrogasci izveli predstave intervencija, a folklorno društvo svoje plesove.

Članovi DHZ Margecany su nagrađeni za svoj rad i postignute uspjehe, a na kraju je održano potpisivanje Izjave. Uslijedila je svečana večera i domjenak.

Naši članovi su u slobodno vrijeme prije svečanosti posjetili obližnje planinarsko izletište Kojšovska hola, s koje se proteže prekrasan pogled na cijeli kraj sve do Visokih Tatri. Sljedeći dan je na povratku kući posjećen najveći grad u istočnoj Slovačkoj, Košice.

Keep Reading

PreviousSljedeće