Primopredaja i blagoslov novog kombi vozila

U nedjelju 28. siječnja održana je izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Margečan. Prije same sjednice održana je misa za preminule vatrogasce, a na kraju mise je izvršena svečana primopredaja i blagoslov novog vozila. Ključeve vozila je predao zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek, a blagoslovio ga margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić.

Sjednicu je vodio predsjednik DVD-a Davor Đuras. O radu i djelovanju u 2023. te o planovima za 2024. okupljene članove i goste izvijestio je zapovjednik Mario Lacković.

U prošloj godini odrađeno je 17 intervencija, a uz redovne aktivnosti oko održavanja opreme i spremnosti operativaca, odrađena je i edukacija učenika škole u Margečanu, kao i mnoge druge aktivnosti preventivnog karaktera. Naročito treba istaknuti rad sa djecom i mladima, na čije uvježbavanje je utrošeno preko 200 sati slobodnog vremena njihovih voditelja, a što je rezultiralo zapaženim rezultatima na natjecanjima.

Planovi za 2024. godinu idu u istom smjeru edukacije i osposobljavanja vatrogasaca, rada s mladima, edukacije građana i djece, ulaganja u opremu i infrastrukturu te provjere svih segmenata spremnosti DVD-a.

Sa financijskim izvješćem i planom prisutne je upoznao predsjednik Davor Đuras, te se osvrnuo na nabavu vozila i ostale opreme u prošloj godini. Vrijednost kombi vozila iznosila je 45.000 eura, od čega je iz sredstava VZG Ivanec osigurano 35.000 eura, a preostalo iz donacija. Dobrom suradnjom VZG Ivanec i Grada Ivanca kao i sklopljenim sporazumom o financiranju vatrogastva, omogućeno je da Zapovjedništvo VZG Ivanec donese odluku o izdvajanju određenih sredstava iz redovnih dotacija Grada Ivanca za nabavu kapitalne opreme, pa tako i vozila. Na kraju je uputio zahvalu Gradu Ivancu, VZ grada Ivanca, Varaždinskoj županiji, VZ Varaždinske županije, te lokalnim poduzetnicima na donacijama bez kojih ne bi bila moguća nabava novog vozila i druge opreme, kao i izgradnja nadstrešnice za vozilo.

Članovima DVD-a Margečan na novom je vozilu, ali i kontinuiranom humanom radu, čestitao izaslanik gradonačelnika Josip Grđan, aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

-Grad Ivanec podupire vatrogastvo, a to govore i ostvareni rezultati. U proteklih pet godina u vatrogastvo je uloženo blizu 1,1 milijuna eura, nabavljena su dva navalna vozila, napravljene su garaže u Salinovcu i Radovanu, DVD-u Ivanec stigle su vatrogasne ljestve, a izdvajaju se i dodatna sredstva za opremu za vatrogasce. Hvala vam na vašem radu i svakom izlasku na intervencije u kriznim i teškim situacijama – istaknuo je J. Grđan.

Na rad DVD-a Margečan osvrnuo se i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Ivan Putarek.

Upućujući domaćinima čestitke, istaknuo je izniman napredak u opremljenosti DVD-a unatrag deset godina te naglasio kako je DVD Margečan uvijek spreman odazvati se na svaku potrebnu intervenciju. Istaknuo je i odličan rad sa djecom i mladima, te čestitao na zapaženim rezultatima na natjecanjima.

Puno uspjeha u radu margečanskim je vatrogascima zaželio i Josip Krtanjek, izaslanik župana.

Redovita skupština bila je prilika da se, dodjelom spomenica i priznanja, članovima zahvali za 10 i 30 godina kontinuiranog rada i djelovanja.

Nakon sjednice uslijedilo je druženje članova i gostiju uz domjenak.

Keep Reading

Previous

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)