28. Kamp vatrogasne mladeži u Fažani

DVD Margečan sudjelovao je u radu druge smjene 28. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani u razdoblju od 3. do 10. srpnja 2023. godine. U istoj smjeni sudjelovalo je 105 pripadnika vatrogasne mladeži i 14 voditelja, od kojih je iz DVD-a Margečan bilo 11 članica vatrogasne mladeži, te voditeljica Mihaela Slunjski.

U vremenu provedenom u Kampu odrađivale su se vježbe, vatrogasne sportske igre, zabavne večeri, a u slobodno vrijeme bilo je vremena i za kupanje.

Od vježbi odrađivale su se vježba s VMŠ, vježba s preprekama za mladež, vježbovne radnje i postupci te rad s tlačnim cijevima.  Iste su održane u utorak, petak i subotu u trajanju po sat i pol. Pri sudjelovanju u vježbama mladež je bila podijeljena u četiri grupe, a voditeljica DVD-a Margečan bila je zadužena za provedbu vježbe s preprekama za mladež.

U utorak, srijedu, petak i subotu poslijepodne održane su vatrogasne sportske igrice. Svaki dan su bile provedene po tri igrice u trajanju od dva sata. Mladež je pri sudjelovanju u istima bila podijeljena u deset mješovitih ekipa s jednim voditeljem. DVD Margečan osmislio je i organizirao igrice u utorak u suradnji s DVD-om Donja Voća. U četvrtak je umjesto igrica bilo organizirano natjecanje u odbojci na pijesku na kojem je ekipa mladeži DVD-a Margečan osvojila treće mjesto. Od zabavnog večernjeg programa bio je organiziran izbor za miss i mistera Kampa, najbolju maskotu i najluđu frizuru.

U četvrtak i nedjelju bilo je nešto više slobodnog vremena pa su pripadnice mladeži posjetile i razgledale Pulu te sam centar Fažane.

Sudjelovanje u Kampu je bilo korisno i zanimljivo. Pripadnice mladeži mogle su naučiti mnogo stvari kojima će poboljšati svoj angažman u DVD-u, a neke pripadnice dobile su volju da se okušaju na novim pozicijama i tako same postanu voditeljicama vatrogasne mladeži. Sudionice su u Kampu mogle naučiti i neke nove stvari i vježbe u kojima dosad nisu imale iskustva, što ih je dodatno potaknulo za ostanak u vatrogastvu, a stekle su i nova poznanstva i prijateljstva. Program je bio pomno osmišljen s adekvatnim balansom edukativnog i slobodnog vremena te se moglo bez ikakvog napora sudjelovati u istom. Slijedom svega navedenog, članice vatrogasne mladeži zajedno s voditeljicom, sudjelovanje u Kampu ocjenjuju kao jedno bogato i pozitivno iskustvo koje bi preporučile svim ekipama vatrogasne mladeži, ali bi i same ponovno sudjelovale u istom!

Keep Reading

PreviousSljedeće