Svibanj – mjesec zaštite od požara

Zadnjeg dana svibnja održano je predavanje DVD-a Margečan za učenike područne škole Margečan, čime je zaokruženo stalno osvješćivanje učenika o opasnostima vezanim uz požare i zapaljive tvari, a koje se posebno provodi u svibnju.

Naglasak predavanja bio je na prevenciji od požara. Ako znamo uzroke požara, znamo i kako se zaštititi da do požara niti ne dođe.

Šibice, upaljači i petarde već su poznati izvori požara, ali vrlo česti uzrok požara leži i u različitim vrstama punjača i uređajima na baterije (mobitel, el. romobil i sl.)

Brza reakcija i javljanje o požaru isto je presudna u zaštiti jer se požar vrlo brzo širi. Zbog toga je ponovljeno na koji broj zvati vatrogasce – 193.

Nakon predavanja učenici su se družili s vatrogascima uz sokove i grickalice koje su za njih pripremili te su pozvani da se uključe u DVD Margečan.

Mali vatrogasci, naime, svako ljeto vrijedno vježbaju i sudjeluju na natjecanjima, a velik dio „malih“ vatrogasaca kasnije postanu „veliki“ vatrogasci i spašavaju ljude od požara i poplava. Predavanje je bilo izuzetno korisno, svi smo naučili nešto novo i napustili vatrogasni dom s razmišljanjem u sebi možemo li se odgovornije ponašati kako bi zaštitili sebe i svoje domove.

Educiranjem najmlađih gradi se odgovorno društvo, društvo koje zna kako se odgovornim ponašanjem može preduhitriti požar, a ako i dođe do požara kako se pravilno reagira.  Životne teme vrlo su vrijedne za naše učenike i zahvalni smo članovima DVD-a na vremenu i volji koju pokazuju u educiranju i radu s najmlađima!“, ističu u OŠ Metel Ožegović Radovan

Keep Reading

PreviousSljedeće