Fond solidarnosti EU – bespovratna sredstva

Dana 23. studenog 2022. godine DVD Margečan je potpisao “Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije” koji je odobren u iznosu od 63.022,50 kuna za operaciju “Izvanredna nabavka vatrogasne opreme DVD-a Margečan oštećene i uništene prilikom uklanjanja posljedica potresa od 28.12.2020. na području Sisačko-moslavačke županije”. (FSEU.2022.MUP.371)

Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava raspisalo je Ministarstvo unutarnjih poslova za projekt “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“.  

Ovim bespovratnim sredstvima zamijenjena je oštećena i rashodovana oprema. Prvenstveno je nabavljena oprema za zaštitu vatrogasaca: vatrogasna zaštitna odijela, vatrogasne kacige, vatrogasne rukavice, potkape, te svjetiljke i ljestve. Nabavkom nove opreme DVD Margečan će i dalje na adekvatan i siguran način moći obavljati primarne zadatke, a to je spašavanje ljudi i njihove imovine.

FSEU.2022.MUP

Europski investicijski i strukturni fondovi

Keep Reading

PreviousSljedeće