Održana izvještajna sjednica Skupštine

U subotu 09.04.2022. održana je godišnja izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Margečan. Sjednici su uz članove DVD-a prisustvovali gradonačelnik grada Ivanca g. Milorad Batinić, pročelnica ureda gradonačelnika gđa. Ljiljana Risek i zapovjednik VZG Ivanec g. Ivan Putarek.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika DVD-a g. Davora Đurasa, podnesena su izvješća za 2021.godinu, te planovi za 2022. godinu. Izvještaj o radu, kao i plan rada podnio je zapovjednik DVD-a g. Mario Lacković. Uz redovne aktivnosti kao što su preventivni pregled hidranata i održavanje opreme i vozila, u prošloj godini održane su i tri pokazne vježbe, predavanje učenicima područne škole u Margečanu, a članovi su sudjelovali i na hodočašću vatrogasaca u Mariji Bistrici. Budući da zbog pandemije nije bilo natjecanja, izostala su i veća uvježbavanja djece, ali ekipa ženske mladeži se redovno uvježbavala zbog plasmana na državno natjecanje koje će se održati ove godine.

Odrađeno je 10 intervencija, 6 po pozivu (3 požarne i 3 tehničke), i 4 uslužne intervencije. Nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, članovi DVD-a su se uključili u prikupljanje i prijevoz pomoći stanovništvu tog područja, te sanaciji štete u općini Majur.

Članovi Skupštine su jednoglasno prihvatili sva izvješća za prošlu godinu, te planove za novo razdoblje. Jednoglasnom odlukom je prihvaćen i zahtjev g. Matije Rožića za učlanjenjem u Društvo. Budući da je bio aktivan vatrogasac u DVD-u u rodnom mjestu, osnivanjem obitelji i preseljenjem u Margečan, izrazio je želju da se aktivno i operativno angažira u radu DVD-a Margečan.

Na sjednici su dodijeljene diplome, spomenice i zahvalnice. Jedan član je primio diplomu za završeno školovanje za vatrogasca, dok je 5 članova primilo uvjerenje o završenom tečaju za bolničara u vatrogastvu. Za svoj dugogodišnji rad u vatrogastvu dodijeljene su spomenice, pa je tako 12 članova primilo spomenicu za 10 godina, 3 člana za 30 godina, a 1 član za 40 godina rada u vatrogastvu. Upravni odbor DVD-a Margečan dodijelio je zahvalnice pravnim osobama koje su pomogle u radu Društva, naročito u proširenju i obnovi garaže i doma.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio zapovjednik VZG Ivanec, koji je zahvalio na dobroj suradnji te odličnom radu Društva. Predsjednik VZG Ivanec g. Zdenko Đuras, koji je ujedno i član DVD-a Margečan, kratko je zahvalio na dobroj suradnji unutar Zajednice.

U svom obraćanju prisutnima gradonačelnik grada Ivanca g. Milorad Batinić naglasio je važnost vatrogasaca, koji uvijek prvi priskoče u pomoć kod bilo kakvih ugroza civilnog društva. Zbog toga je jako važno i ulaganje u vatrogastvo, koje je zadnjih godina na visokoj razini, a nastavit će se i u narednim godinama, prvenstveno na području zanavljanja vatrogasne opreme i vozila. Na kraju je također zahvalio na vremenu koje članovi DVD-a Margečan odvajaju za potrebne intervencije i aktivnosti u lokalnoj zajednici, te zaželio uspješan rad u narednom razdoblju, sa što manje intervencija.

Keep Reading

Previous